Infogids Noord-Beveland Noord-Beveland Express Webcams Noord-Beveland Fiets- en wandelroutes Noord-Beveland Rondje met het pontje

De Druivengaerde/De Zelfplukkerij Populair

Dorpsdijk 2a
4491 EC Wissenkerke
Molenweg 3 Colijnsplaat
Telefoon: 06-23167389

Beschrijving:
Originele afbeeldingDe Druivengaerde. Wijn van Zeeuwse druiven? Ja dat kan. In Wissenkerke is een wijngaard van 1 hectare aangelegd. Er groeien 11 verschillende rassen, zowel rode als witte druiven. Elke woensdagmiddag is er om 14.00 uur een rondleiding over de wijngaard. Aansluitend is er een wijnproeverij en kunt u wijn kopen. Groepen ook op afspraak. Geopend juni t/m september op woensdag 13.00-17.00 uur.

Bij de Zelfplukkerij worden vele soorten kleinfruit geteeld. Dit fruit kunt u gedurende het plukseizoen zelf plukken. Verder is er een jamwinkeltje, theeschenkerij en een speeltuintje voor de allerkleinsten. We maken vers ijs van ons eigen fruit en er worden workshops jam koken gegeven. De Zelfplukkerij bevindt zich in Colijnsplaat, www.zelfplukkerij.nl Geopend: Juli en augustus op maandag en donderdag 13.00-17.00 uur.

Originele afbeelding
Zelf fruit plukken is een heerlijke bezigheid voor alle leeftijden en u plukt het lekkerste fruit zo vers als het maar kan.
Als u bij ons komt plukken krijgt u in het winkeltje plukbakjes en kunt u gaan plukken. Na het plukken wordt de oogst gewogen en afgerekend. In het winkeltje hangt een lijstje met de prijzen van de verschillende fruitsoorten.
We hebben rode-, witte- en zwarte bessen, kruisbessen, frambozen, kersen, bramen, pruimen en nog veel meer. Niet alle soorten fruit zijn tegelijk rijp.

Originele afbeeldingRondleiding fruittuin & workshop jam koken
In de maanden juli en augustus is er elke donderdagochtend de mogelijkheid deel te nemen aan een rondleiding door de pluktuin waarbij u kunt zien hoe het fruit groeit. Er wordt verteld over wat er komt kijken bij de teelt van de vele soorten kleinfruit, wat je ermee kan doen en we proeven hoe ze smaken. Na de rondleiding gaan we fruit plukken waar tijdens de workshop jam van wordt gekookt. Voor deelname is aanmelden verplicht.