Infogids Noord-Beveland Noord-Beveland Express Webcams Noord-Beveland Fiets- en wandelroutes Noord-Beveland Rondje met het pontje

Strandpaviljoen De Banjaard Populair


Kamperland
Telefoon:
Bekijkhttp://www.banjaardstrand.nl/

Beschrijving:
Originele afbeeldingHet strand van de Banjaard is ruim 3 kilometer lang en op sommige plaatsen 500 meter breed. Op elk gedeelte van het strand vindt u goede sanitaire voorzieningen, welke gratis ter beschikking staan. Een mobiel verkooppunt zorgt ervoor dat zelfs wanneer u geen zin hebt in een wandeling naar een van de verkooppunten, u toch van ijs of frisdrank voorzien wordt. Deze mobiele Banjaardbrigade zorgt in samenwerking met de strandwachtdienst tevens voor een schoon en verzorgd strand.

Originele afbeeldingHet Hoofdstrand en het Ooststrand zijn zeer goed toegankelijk met name doordat op beide stranden in het zomerseizoen strandvlonders worden neergelegd, zodat u vanaf het parkeerterrein tot uw plaatsje op het strand een verharde pad aantreft. Het hoofdstrand van de Banjaard wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van een grote, gezellige natuurlijke zandbaai. Hier bevindt zich ons strandpaviljoen, het beschutte terras en een groot aantal strandhuisjes. Deze huisjes zijn per seizoen en per week te huur. Naast de verhuur van strandhuisjes bevindt zich hier ook de verhuur van "Strandjutters", deze zijn gratis in bruikleen te verkrijgen per dag of dagdeel. De strandjutter is een unieke vrijetijdsrolstoel die het ook voor minder valide personen mogelijk maakt van het strand te genieten.

Originele afbeeldingOp het Ooststrand, tussen het Hoofdstrand en de Oosterscheldekering vindt u naast een veertigtal strandhuisjes, de strandtoko "Kavel 1". Bij Kavel 1 kunt u terecht voor strandartikelen, ijs, frisdranken en patat frites. Bovendien is hier ook een verhuurpunt voor strandstoelen, strandbedden en windschermen. Het Weststrand is het meest rustige gedeelte van het Banjaardstrand. In de luwte van de "Grote Duinen" staan een tiental strandhuisjes en de strandtoko "de Onrust". Ook hier kunt u terecht voor strandartikelen, ijs, frisdrank, snacks en het huren van stoelen, bedden en windschermen.

Voor meer informatie over verhuurmogelijkheden, ons strandpaviljoen, routegegevens etc. nodigen wij u uit op onze website. Wij wensen u veel strandplezier toe in alle seizoenen!