Infogids Noord-Beveland Noord-Beveland Express Webcams Noord-Beveland Fiets- en wandelroutes Noord-Beveland Rondje met het pontje

Minicamping Mattemburgh Populair

Noordlangeweg 27
4486 PR Colijnsplaat
Telefoon: 0113-696000
Bekijkhttp://www.mattemburgh.nl

Beschrijving:
Originele afbeeldingMinicamping Mattemburg is onderdeel van ons gemengd akkerbouw- en schapenhouderijbedrijf. Als u van rust en ruimte houdt bent u op onze camping aan het goede adres. Onze camping ligt pal aan de Oosterschelde en het natuurgebied (ideaal voor vogel- en natuurliefhebbers). Omdat er een fietsroute langs het gebied loopt, is het idee ontstaan toeristen/belangstellenden meer informatie te kunnen geven over het gebied. In 2002 is een vogelkijkhut geplaatst tegen de zeedijk aan met uitzicht over zowel de Oosterschelde als het natuurgebied. Wij hebben zeer grote staanplaatsen tot 350 vierkante meter en luxe sanitaire voorzieningen (aparte voorzieningen voor dames en heren) met vloerverwarming. Het is hier goed vertoeven voor mensen die graag vissen, wandelen en fietsen, alle mogelijkheden liggen binnen handbereik. De camping is geopend van 15 maart tot en met 31 oktober en natuurlijk zijn huisdieren welkom!

Originele afbeeldingOns akkerbouwbedrijf bestaat uit 30 hectare zware zavel waarop we suikerbieten, granen (tarwe en gerst) en graszaad telen. In het bouwplan wordt rekening gehouden met de schapenhouderijtak op het bedrijf, zo wordt er tarwe verbouwd om het stro te kunnen gebruiken als strooisel in de stal, na het dorsen van het graszaad wordt het in pakken geperst en gevoerd aan de schapen en in het najaar wordt er geweid op de graszaadpercelen. Om het huisperceel is een bloemenrand ingezaaid, dit is niet alleen een mooi gezicht, maar is ook een ideale broed- en schuilplek voor weidevogels, hazen en dergelijke.

Originele afbeeldingAgrarisch natuurbeheer is een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsvoering. De schapen grazen bij ons hoofdzakelijk op zeedijken (wakers) en binnendijken (slapers). Op de binnendijken hebben we beheerspakketten afgesloten, die regels stellen aan onder andere veebezetting, bemesting en onkruidbestrijding. Daarnaast hebben we 12 hectare natuurgebied, hier worden geen landbouwactiviteiten meer op verricht, het waterpeil is verhoogd, het stuk is teruggegeven aan de natuur, het is nu een paradijs voor vooral vogels (er worden elk jaar weer bijzondere vogels gesignaleerd door vogelkenners) en andere dieren.

In 2002 zijn wij gestart met onze schapenhouderij, 12 Suffolkooien en 1 ram. In september van dat jaar hebben we daarbij nog eens 8 drachtige ooien en 7 ooilammeren aangekocht. Dit was het begin van onze kudde zoals hij nu bestaat. In mei 2003 zijn we met de Swifters begonnen en nu vier jaar later is de kudde, door eigen aanfok en enkele aankopen, uitgebreid tot zijn huidige samenstelling; ongeveer 100 Suffolkooien en 150 Swifterooien.