Dorpen
De rust en ruimte in en rond Wissenkerke doen niet vermoeden dat het de hoofdplaats en het bestuurlijk centrum van de gemeente Noord-Beveland is. Het dorp is centraal gelegen op het eiland en is een ideaal begin- en eindpunt voor prachtige wandelingen en mooie fietstochten.

Kamperland was van origine een landbouwdorp, maar heeft zich nu ook ontwikkeld tot een ideale verblijfplaats voor watersporters en strandgenieters. Veel bungalowparken en campings bieden een uitstekende accommodatie voor de veeleisende vakantieganger. De Kamperlandse duinen zijn een fantastisch mooi wandelgebied en het brede Noordzeestrand ligt aan een van de schoonste zeekusten van Nederland. In en aan het nabijgelegen Veerse Meer kan men uitstekend zwemmen, zonnen, zeilen en surfen, echter zonder de invloed van eb en vloed.
Geersdijk is met ca. 300 inwoners het kleinste dorp op Noord-Beveland. Het is een voorstraatdorp, dat zich niet ontwikkelde zoals men zich het vroeger had gedacht. Het plaatsje ligt aan de provinciale weg tussen Kortgene en Wissenkerke en de nog beschikbare bouwterreinen zijn nooit gebruikt. Het vroeger als landbouwhaven gebruikte haventje, dient nu als vluchthaven voor de watersport.
Door de gunstige ligging aan het Veerse meer heeft Kortgene zich de laatste jaren sterk ontwikkeld op toeristisch gebied. Van oudsher waren handel en verkeer op de eilanden buiten Noord-Beveland gericht en dat is aan de instelling van de inwoners van Kortgene te merken.
Kats is een ringstraatdorp en ligt op het meest zuidoostelijke puntje van Noord-Beveland. Het plaatsje is gesitueerd bij de zuidelijke kant van de Zeelandbrug, het overbekende symbool van de provincie Zeeland. Kenmerkend voor de bevolking (ongeveer 400 mensen, Kats en omstreken ca. 480 mensen) is de tolerantie en het saamhorigheidsgevoel. Het is een hechte dorpsgemeenschap met een warme uitstraling en de sfeer zoals we die van vroeger tijden kennen.
Colijnsplaat ligt aan de noordzijde van Noord-Beveland aan de voet van de welbekende Zeelandbrug. Na de ingebruikname van deze zes kilometer lange brug in 1960 is de bereikbaarheid van het dorp aanzienlijk verbeterd. Gezichtsbepalend is de fotogenieke Voorstraat met veel leuke winkeltjes en mooie huizen. Bijna alle straten in het dorp lopen evenwijdig aan deze brede dorpsstraat of staan er haaks op.