Infogids Noord-Beveland Noord-Beveland Express Webcams Noord-Beveland Fiets- en wandelroutes Noord-Beveland Rondje met het pontje
Informatie > Natuur > De Schotsman
De Schotsman
De Schotsman is een bijzonder fraai natuurgebied in de westpunt van Noord-Beveland. Het is onderdeel van het natuurgebied Veerse Meer dat is ontstaan bij de afsluiting van het Veerse Gat. Dit gebied bestond oorspronkelijk uit stranden, schorren en duinen en nu is het een rustig wandelgebied met een gevarieerde en bijzondere flora en fauna. Voor vogelliefhebbers is er veel te zien en te horen, in de eiken- en essenbossen vinden we nachtegalen, groene spechten, ransuilen en houtsnippen.

Het voormalige strand is nu dicht begroeid en opvallend zijn de kleuren die afhankelijk van het seizoen wisselen. In mei is het er geel van de muurpeper, in augustus wit van de zeldzame parmassia en roze door het eveneens weinig voorkomende duizendguldenkruid. Bijzondere orchidee├źn bloeien in het open grasland en hier ziet u ook runderen die de begroeiing met grazen kort houden. U dient er rekening mee te houden dat sommige paden in dit natuurgebied drassig kunnen zijn.

Gerelateerde informatie
  Druk artikel af Verstuur artikel