Infogids Noord-Beveland Noord-Beveland Express Webcams Noord-Beveland Fiets- en wandelroutes Noord-Beveland Rondje met het pontje
Overzichten > Terugkerende Evenementen op Noord-Beveland
Terugkerende Evenementen op Noord-Beveland

Originele afbeelding Kermis, braderie, markt en muziek Kamperland Sinds een aantal jaren worden er elke laatste donderdag, vrijdag en zaterdag van juli op de Uithaven Kamperland evenementen georganiseerd die bij het publiek in de smaak vallen.
Originele afbeelding Braderie Kamperland Tijdens de braderie en zomerdagen in Kamperland is de Veerweg gevuld met kraampjes en zijn er diverse festiviteiten...
Originele afbeelding Colijnsplaatse Dagen Sinds 2003 worden in augustus de gezellige Colijnsplaatse Dagen gehouden, voorheen bekend als Visserijdagen. En nog steeds kan men dan lekkere vis eten op het Havenplateau.
Originele afbeelding Halloweenoptocht Colijnsplaat Inmiddels heeft de Halloweenoptocht in Colijnsplaat zich bewezen als jaarlijks terugkerend evenement. Halloween is een feestdag die vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt en langzamerhand overgewaaid is naar Nederland.
Originele afbeelding Kerstboomverbranding Colijnsplaat/Kortgene De kerstboomverbranding is naast een jaarlijkse traditie ook een manier om de vele kerstbomen na kerstmis op te ruimen. Het gaat dan om ongeveer 125 à 150 ingezamelde kerstbomen.
Originele afbeelding Kerstmarkt Geersdijk Ieder jaar in december wordt er een kerstmarkt gehouden in Geersdijk. Volgens kenners de meest knusse en gezelligste kerstmarkt van Noord-Beveland.
Originele afbeelding Kortgeense Havendagen In juli worden de Havendagen in Kortgene gehouden. Naast een gezellige braderie is er een feesttent op het havenplateau opgezet, die voor het nodige amusement zorgt.
Originele afbeelding Kunstspoor Stichting Kunstspoor Noord-Beveland organiseert jaarlijks een route langs galeries en ateliers van op Noord-Beveland wonende en/of werkende kunstenaars, altijd op de laatste twee weekends van augustus. Zie www.kunstspoor.nl
Originele afbeelding Peerock Sinds 1994 vindt op de laatste vrijdag in juli in Colijnsplaat het Peerockfestival plaats. Een avondvullend programma met verschillende muziekstijlen.
Originele afbeelding Solexrace De Solexrace in Colijnsplaat zorgt ieder jaar voor de nodige spanning en sensatie. In verschillende manches wordt gestreden om de meest ludieke en de meest snelle solexcoureur.
Originele afbeelding Sloeproeien De Veerse Meer sloeprace wordt in september gehouden op het mooie Veerse Meer bij Kortgene. De race bestaat uit twee onderdelen: een middagrace van 14,5 km en een avondrace van 6,5 km.
Originele afbeelding Wakeboarden. Jaarlijks wordt op Noord-Beveland de Wakeboard Cup gehouden. De wedstrijd wordt gehouden op het Veerse Meer, voor camping de Paardekreek, te Kortgene.
Originele afbeelding Wielertour. De wielerronde van Noord-Beveland geniet een grote populariteit en is ieder jaar weer een evenement. In het voorjaar gaan ruim 100 coureurs jaarlijks van start tijdens de wielerronde van Noord-Beveland.

  Druk artikel af Verstuur artikel