Infogids Noord-Beveland Noord-Beveland Express Webcams Noord-Beveland Fiets- en wandelroutes Noord-Beveland Rondje met het pontje
Informatie > Activiteiten > Dagtrips: Waterpark Neeltje Jans
Dagtrips: Waterpark Neeltje Jans
Originele afbeeldingHet leukste waterpark van Nederland ligt op een oud werkeiland op wandelafstand van de Oosterscheldekering. Het Zeeuwse themapark is vernoemd naar de Zeeuwse godin Nehalennia en in de expositieruimte is een afgietsel van een tempelsteen te zien, zoals ze opgevist werden bij Colijnsplaat en Domburg. Permanente exposities over de watersnoodramp en de Deltawerken zijn op een boeiende manier ingericht. In de expositie over de Ramp in 1953 vertellen ooggetuigen in geluids- en beeldfragmenten over hun schokkende ervaringen. De tentoonstelling is geen technisch overzicht maar is een menselijk relaas, samengesteld aan de hand van gesprekken met familieleden van de slachtoffers, redders en politici uit die tijd.

Originele afbeeldingDe Delta Expo is een expositie over 2000 jaar waterbouw in Nederland met de Deltawerken en de Stormvloedkering in de hoofdrol. Dit bouwwerk is van binnen en buiten te bezoeken en omringd door beton en stalen deuren van 45 meter breed raast het getij onder je door. Een ervaring om nooit te vergeten. Voor kinderen is Neeltje Jans een waar feest. Zeehonden liggen buiten regelmatig op de zandplaten bij de Neeltje Jans te zonnen, maar in het zeehondenbassin kunnen ze de zeehonden van dichtbij zien en zelfs aanraken. In de zee-aquaria zijn prachtige zeeanemonen, vissen en ander levensvormen uit de Oosterschelde te zien. Het futuristische walvispaviljoen is 100 meter lang en het lijkt of je zelf in een walvis zit. Greenpeace, een skelet van 22 meter, een bijna echte walvisbaby, communicatie onder water, alles wat verband houdt met de zwemmende reuzen van de aarde.

Originele afbeeldingDe waterspeelplaats werkt als een magneet op kinderen, hier kunnen ze hun eigen waterval maken, de loop van een beekje verleggen, sluisjes bedienen en het zuivere zoute Oosterscheldewater wegpompen met een ouderwetse tredmolen. Een storm beleef je op Neeltje Jans in een orkaanmachine, die langzaam opgevoerd wordt tot windkracht 12!

Gerelateerde informatie
  Druk artikel af Verstuur artikel