Infogids Noord-Beveland Noord-Beveland Express Webcams Noord-Beveland Fiets- en wandelroutes Noord-Beveland Rondje met het pontje
Informatie > Activiteiten > Dagtrips: Middelburg
Dagtrips: Middelburg
De hoofdstad van Zeeland is Middelburg en mag zeker niet op het bezoekprogramma ontbreken. De ruim 1000 jaar oude stad heeft een rijke geschiedenis en heeft met 1200 (!) monumenten mooie oude straatjes en sfeerrijke steegjes. Langs de oude grachten staan statige gebouwen en pakhuizen, die dateren uit de glorietijd van de VOC (Verenigde Oostindische Compagnie).

Het centrum van Middelburg is in de 2e Wereldoorlog zwaar getroffen door bombardementen en inundaties (opzettelijke overstromingen). Het mag een wonder heten dat alles weer in originele staat is teruggebracht en het indertijd zwaar beschadigde 15-eeuwse stadhuis is nu het pronkjuweel in de vijfde monumentstad van Nederland. En vergeet u vooral niet even naar binnen te gaan om de voorhal en de burgerzaal te bekijken.

Het stadhuis is een van de fraaiste voorbeelden van de Vlaamse laat-gotiek en een prachtig schaalmodel staat op Miniatuur Walcheren. Een groot aantal Zeeuwse dorpen is hier op schaal 1:20 nagebouwd en geeft zo een goed overzicht van Zeeland in het klein. Kinderen vermaken zich in een indoor speelkasteel, de sprookjestunnel, op een boemeltreintje en in een speeltuin met radiografisch bestuurbare bootjes.

Een ander hoogtepunt is het Abdijcomplex met de Lange Jan. De toren is ruim 90 meter hoog en na een beklimming van 207 treden heeft men een weergaloos uitzicht over Walcheren. Bij helder weer kunt u zelfs een deel van de omringende eilanden zien. De Markt is het hart van Middelburg en het knooppunt van verschillende winkelstraten. Regelmatig is hier wat te beleven zoals het jazzfestival, de bluesroute, de mosselfeesten en de folkloristische dagen.

  Druk artikel af Verstuur artikel