Infogids Noord-Beveland Noord-Beveland Express Webcams Noord-Beveland Fiets- en wandelroutes Noord-Beveland Rondje met het pontje
Informatie > Activiteiten > Dagtrips: Goes
Dagtrips: Goes
Via de Zandkreekdam en de Deltaweg komt men in het nabijgelegen Goes op Zuid-Beveland. Sinds de opening van de Westerscheldetunnel is het een drukbezochte stad, favoriet bij veel Belgische bezoekers. De naam van de stad verwijst naar de ganzen, die in het stadswapen voorkomen. U moet ook niet vreemd opkijken als het verkeer ineens stopt om een rijtje ganzen voorrang te verlenen bij het oversteken.

In het kader van het 600-jarig bestaan van de stad Goes is de Grote Markt opnieuw ingericht, maar gelukkig is het Oude Stadhuis als gezichtbepalend gebouw onveranderd gebleven en wordt het nog regelmatig gebruikt voor trouwpartijen. Op de begane grond van het markante gebouw is een oude stadsherberg met een binnenterras gevestigd.

Het Historisch Museum De Bevelanden is een voormalig weeshuis en recentelijk compleet gerestaureerd en ingericht. Als u belangstelling heeft voor een stukje geschiedenis, dan is een bezoek zeker aan te bevelen. Bijzondere exposities zijn ‘Blinken en Verzinken’ over de historie van welvaart en verdronken dorpen. ‘Zeeuw meisje’ gaat over de ontwikkeling van streekdrachten en het gebruik hiervan in de reclame.

De tegenovergelegen monumentale Grote Kerk is op gezette tijden geopend voor bezoekers en daar kunt u zich verbazen over de grandeur van de bouwkunst uit vroeger tijden. In de Zeelandhallen is voor jong en oud altijd wat te beleven en als u aan uw handicap wilt werken, dan is dat mogelijk op de golfbaan ‘De Goese Golf’.

Gerelateerde informatie
  Druk artikel af Verstuur artikel