Infogids Noord-Beveland Noord-Beveland Express Webcams Noord-Beveland Fiets- en wandelroutes Noord-Beveland Rondje met het pontje
Informatie > Activiteiten > De visserijhaven en de Vismijn te Colijnsplaat
De visserijhaven en de Vismijn te Colijnsplaat
Originele afbeeldingNa de afsluiting van het Veerse Gat werden de visserij-activiteiten verplaatst naar de haven van Colijnsplaat. Tot dan had de visserij op Noord-Beveland geen rol van betekenis gespeeld maar dankzij de verwezenlijking van het Deltaplan is dit veranderd. De nieuwe vissershaven is met de visafslag een levendige plek, die de moeite van een bezoek waard is. Iedere donderdag wordt de vis geveild en de garnalenomzet is de grootste van Nederland.
Originele afbeeldingIn augustus worden de Colijnsplaatse Dagen gehouden en dit is een goede gelegenheid om de sfeer en de vis te proeven. Aan de toegangsweg bij de haven staat sinds kort een tempeltje gewijd aan de enige godin uit vroeger tijden, die Zeeland ooit gekend heeft. Nehalennia is haar naam, ofwel Neeltje Jans bij de gewone Zeeuw.
Originele afbeeldingOok is er tijdens de Colijnsplaatse Dagen veel te beleven en heerst er een feestelijke stemming in het dorp. Op culinair gebied heeft Colijnsplaat een uitstekende reputatie, hoe kan het anders met de vissersafslag in de buurt en het bezoek aan de vissershaven kan men het beste afronden in het daar gelegen visrestaurant.


Gerelateerde informatie
  Druk artikel af Verstuur artikel