Infogids Noord-Beveland Noord-Beveland Express Webcams Noord-Beveland Fiets- en wandelroutes Noord-Beveland Rondje met het pontje
Informatie > Activiteiten > Rondvaarten & Rondritten
Rondvaarten & Rondritten
Originele afbeeldingEeuwenlang waren de veerdiensten de levenslijnen van Zeeland. Met meer dan honderd veerdiensten en pontjes werd er onderling contact gehouden en handel gedreven. Ook Noord-Beveland was alleen over water bereikbaar en als je naar een ander eiland wilde of naar het vasteland, dan moest je daar veel tijd voor uittrekken.

Originele afbeeldingTegenwoordig is het eiland uit alle windstreken over de weg gemakkelijk toegankelijk en door deze manier van reizen zie je weinig van de omgeving. Noord-Beveland moet je te voet of te fiets verkennen en gedurende de zomermaanden worden er een aantal toeristische veerpontjes geƫxploiteerd, die daar goed op aansluiten. Vanaf het water ziet men Zeeland op zijn mooist en vind je de rust terug die vroeger zo gewoon was.

Aan de noordzijde van het eiland kan men vanuit Sophiahaven bij Wissenkerke en ook vanuit Colijnsplaat naar Zierikzee varen. Als men Zierikzee heeft bezocht is het heel goed te doen om over de Zeelandbrug terug komen, hierop is een aparte strook aangelegd voor fietsers en voetgangers. Als je het eiland niet af wilt dan kan je van Sophiahaven naar Colijnsplaat een interessante tocht langs de Oosterschelde maken.

Originele afbeeldingEen andere leuke wandel/fietstocht loopt van Sophiahaven naar Kortgene, waarbij je het eiland schuin van noord naar zuid oversteekt. Een goede manier om de ruimte en rust van Noord-Beveland te ervaren. Men komt dan langs Wissenkerke en Geersdijk en aangekomen in Kortgene kan je het veer naar Wolphaartsdijk op Zuid-Beveland nemen.
Originele afbeeldingBlijf je op het eiland dan kan je ook naar het westen langs het Veerse Meer gaan met als bestemmming Kamperland. Hier vind je een andere veerdienst, die je naar het mooie Veere brengt.

Tot slot loopt er ook een route via de oostkant van het eiland van Kortgene via Kats naar Colijnsplaat. Hierbij komt men langs de Zandkreekdam en in Colijnsplaat heeft men keus uit de eerder vermelde veerdienst naar Zierikzee, maar is er ook een veerdienst naar Burghsluis.

  Druk artikel af Verstuur artikel