Infogids Noord-Beveland Noord-Beveland Express Webcams Noord-Beveland Fiets- en wandelroutes Noord-Beveland Rondje met het pontje
Informatie > Activiteiten > Wandelroutes
Wandelroutes
Originele afbeeldingVoor liefhebbers van wandelen is Noord-Beveland een waar paradijs. De rust, de ruimte en de mooie natuur komt goed tot zijn recht tijdens een lange wandeling en de verschillende wandelroutes geven een afwisselend beeld van het kleinste eiland van Zeeland. Je komt op plekjes waar je met de auto en zelfs met fiets niet kunt komen en je ziet vogels en dieren, die je vanuit de auto nooit zult zien. Wandelgebieden als de Goudplaat aan de zuidkant van Noord-Beveland en prachtige inlagen langs de noordkust van het eiland zijn ook in het voor- en naseizoen een bezoek waard. Vooral de ongeveer 5 uur durende wandeling over de zeedijk langs de Oosterschelde van Colijnsplaat naar de Sophiahaven bij Wissenkerke is een echte natuurervaring.

Originele afbeeldingVoor de echte ‘die-hards’ is er ook nog een wandeling rond het Veerse Meer met een afstand van 60 km. Hier moet u wel de tijd voor nemen en natuurlijk wel over een beetje goede conditie beschikken. Wandelingen met een gids zijn mogelijk op de Goudplaat en Schotsman in het kader van een natuur- en cultuurarrangement. Hierbij kan er bijvoorbeeld ook een bezoekje worden afgelegd aan het nabijgelegen Veere in combinatie met een natuurvaartocht op het Veerse Meer. Inlichtingen over wandeltochten en arrangementen kunt u krijgen bij vrijwel alle Noord-Bevelandse hotels, vakantieparken, campings en mini-campings of op de site van Stichting Akkerleven.

Originele afbeeldingVanaf de herfstvakantie tot en met Pasen wordt er iedere zondagochtend van 10.00-12.00 uur een wandeling georganiseerd vanaf Roompot Beach Resort. Onder begeleiding van een gids wordt een stevige wandeling uitgevoerd, die o.a. langs een vogelobservatiepost voert. Vertrek is vanaf café-restaurant Bestevaer bij de Jachthaven. Nadere informatie is te verkrijgen bij de receptie van Roompot Beach Resort 0113-374000.

Gerelateerde informatie
  Druk artikel af Verstuur artikel