Infogids Noord-Beveland Noord-Beveland Express Webcams Noord-Beveland Fiets- en wandelroutes Noord-Beveland Rondje met het pontje
Informatie > Evenementen > Wielertour Noord-Beveland
Wielertour Noord-Beveland
Originele afbeelding Ieder voorjaar gaat de wielerronde van Noord-Beveland van start in Wissenkerke. Het is de enige klassieker in zijn genre in de Provincie Zeeland waaraan naast locale Zeeuwse favorieten ook sterke renners deelnamen uit Nederland en België. Een blik op de winnaarlijst van de laatste jaren laat zien dat het een zware klassieker, alleen de allersterksten in het peloton komen in aanmerking voor de overwinning. De afstand is verdeeld over twee grote omlopen van elk 40 kilometer en zes plaatselijke ronden van elk 6,3 kilometer.

De start vindt plaats in de Voorstraat van Wissenkerke waarna de renners aan een koers beginnen die over het gehele eiland voert. In 2006 verliep de omloop voor het eerst linksom over het eiland, waarbij Kamperland als eerste plaats wordt aangedaan. Het eerste deel van het parcours biedt hier meer ruimte, waarbij de renners elkaar makkelijker kunnen inhalen en zo beter hun plaats kunnen bepalen. Na Kamperland gaat het via de prachtige polders van Noord-Beveland richting Geersdijk, Kortgene, Kats, Colijnsplaat en passeren ze Wissenkerke om vervolgens aan de tweede omloop te beginnen. Het stuk weg tussen Geersdijk en Kortgene is heel zwaar voor de renners vanwege de nu zeldzaam geworden kasseien (kinderhoofdjes) en het wordt dan ook wel ‘De hel van Noord-Beveland’ genoemd.

Het gedeelte van Kortgene naar Kats en Colijnsplaat is berucht als het hard waait en de renners hebben dan gegarandeerd altijd wel ergens de wind tegen. Na de tweede doorkomst in Wissenkerke blijft het spectaculair en volgen er nog zes plaatselijke ronden in en om de dorpen. Ook als u geen wielerfan bent, dan kunt u zich op deze dag op Noord-Beveland goed amuseren omdat er tal van aanvullende activiteiten worden georganiseerd. De Ronde van Noord-Beveland is uitgegroeid tot een wielerevenement van grote klasse en telt mee voor het Super-Prestige Klassement in Nederland. De perfecte organisatie in combinatie met het mooie parcours en de gezellige sfeer bij de start en finish in Wissenkerke hebben er voor gezorgd dat deze klassieker is uitgegroeid tot een van de belangrijkste wedstrijden in Zuid West Nederland.

Gerelateerde informatie
  Druk artikel af Verstuur artikel