Infogids Noord-Beveland Noord-Beveland Express Webcams Noord-Beveland Fiets- en wandelroutes Noord-Beveland Rondje met het pontje
Informatie > Evenementen > Halloweenoptocht Colijnsplaat
Halloweenoptocht Colijnsplaat
Originele afbeeldingInmiddels heeft de Halloweenoptocht in Colijnsplaat zich bewezen als jaarlijks terugkerend evenement. Halloween is een feestdag die vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt en langzamerhand overgewaaid is naar Europa waaronder ook naar Nederland.

Originele afbeeldingRond 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes en roepen trick or treat (waarbij de keuze wordt gegeven tussen een plagerijtje uithalen of een versnapering krijgen). De bewoners geven de kinderen dan snoepgoed.


Originele afbeeldingIn Colijnsplaat wordt deze viering ieder jaar georganiseerd door Brassband Wilhelmina. Op een kar gezeten en al spelend, trekken de muzikanten langs de huizen gevolgd door een heleboel kinderen die, vaak monsterlijk uitgedost, proberen zoveel mogelijk mensen de stuipen op het lijf te jagen.

Gerelateerde informatie
  Druk artikel af Verstuur artikel