Infogids Noord-Beveland Noord-Beveland Express Webcams Noord-Beveland Fiets- en wandelroutes Noord-Beveland Rondje met het pontje

Informatie


Categorie bewerken Dorpen
Categorie bewerken Natuur


Noord-Beveland nodigt u uit om ook culinair volop te genieten van uw vakantie, bijvoorbeeld door een kennismaking met onze streekproducten. Heerlijk om te eten, een uitdaging om zelf te bereiden en boeiend om iets te weten over het productieproces. Uiteraard bieden de vele restaurantjes op het eiland allerlei smaakvolle gerechten. Kortom geniet van het beste van Noord-Beveland.

Bij de entree van Kamperland staat Bierbrouwerij-Restaurant Emelisse. Hier wordt wekelijks meer dan duizend liter bier gebrouwen waarvan de helft is bestemd voor export. De brouwmeester heeft al vele (internationale) prijzen in de wacht gesleept. De naam is afkomstig van het verzwolgen dorp Emelisse waar ook een klooster was waar bier werd gebrouwen. Bij de bierbrouwerij kunt u een presentatie zien met aansluitend een proeverij.

Aan de rand van Wissenkerke ligt De Druivengaerde. Deze wijngaard heeft de langste druivenpergola ter wereld en een doe-het-zelfrondleiding. Hij is elke woensdagmiddag in het seizoen geopend voor bezoekers. Er is dan een proeverij en verkoop van wijn.

Een echte aanrader is de amusefietstocht. Hiermee kunt u sportief bezig zijn combineren met een kennismaking met diverse horecabedrijven. U kunt de route en afstand zelf bepalen aan de hand van de fietsknooppuntenkaart die staat afgebeeld op de deelnemerskaart. Start en kaartverkoop bij de deelnemende bedrijven en de VVV. Meer informatie via www.amusefietstocht.nl en de advertentie in de infogids.

De streekproducten in heel Zeeland kunt u herkennen aan het bordje van ‘Lekker Regionaal Product’. Ziet u dit staan op het erf, bij de winkel of bij het restaurant dan weet u dat daar streekproducten geproduceerd, geteeld of verkocht worden of op het menu staan. Zo brengen we graag de vele lekkere regionale producten van het land en uit zee bij u onder de aandacht. Eerlijke en pure producten, met zorg en liefde geproduceerd en bereid. Er is een folder met overzichtskaart beschikbaar met een route langs alle aanbieders. Zie voor meer informatie ook www.lekkerregionaalproduct.nl

Een bijzonder streekproduct is het Noordbevelam, dit draagt zelfs het regionale keurmerk ‘Zeker Zeeuws’. De schapen van Fokkerij Oosterstein uit Kats grazen op zilte grond waardoor dit lamsvlees een geheel eigen smaak krijgt. De lammeren worden geslacht bij Slagerij Verburg in Kortgene, die deze uitsnijdt en tot mooie pure producten verwerkt. U kunt het op de kaart aantreffen bij restaurant De Kroon, de Graaf van Buren, de Korenbeurs op Landgoed Rijckholt, Eetcafé de Patrijs en bij Emelisse. Zij maken rondom het Noordbevelam speciale gerechten en menu’s en serveren allemaal een overheerlijk lamsstoofpotje.

Bij het verscentrum Sandee in Kamperland kunt u op verschillende woensdagen in het seizoen het kooktheater meemaken. Dit start met een rondleiding en wandeling door de boomgaard. Daarna geniet u van een Zeeuwse maaltijd.

Op diverse locaties kunt u streekproducten kopen zo van eigen land. Dit is onder andere mogelijk bij de biologische boerderijwinkel De Korenschoof en bij de Hoge Hoeve. Bijzonder is de Pompoenwinkel op ‘t Hof Geersdijk. In de winkel zijn vele soorten sier- en eetpompoenen te krijgen maar ook courgettes en artisjokken. U kunt hier tevens zien hoe de producten groeien op het land en in de kas. Bij de Zelfplukkerij in Colijnsplaat kun je zoals de naam zegt zelf je bakje fruit plukken maar ‘t ook vers kopen in het winkeltje waar daarnaast jams en andere fruitlekkernijen zijn te vinden. In de bijbehorende theeschenkerij is het verse fruitijs bijzonder aan te bevelen.

Natuurlijk moet u bij een verblijf op Noord-Beveland de zilte zaligheden ervaren. Oosterschelde kreeft, oesters mosselen, paling, zeekraal en lamsoren zijn typisch Zeeuwse producten waar we u met trots van laten proeven. Viswinkel de Bruinvis buiten Kamperland is hiervoor een uitstekend adres. U kunt de vis vers kopen of smakelijk bereid meteen eten op het terras of aan één van de tafeltjes binnen. Ook Kwekerij Neeltje Jans op het voormalige werkeiland is bijzonder aan te bevelen. Hier kunt u o.a. terecht voor de beroemde hangcultuur mosselen. ’s Ochtends opgevist, ’s avonds op uw bord. Maak van uw maaltijd een echt feest met hun verse oesters, alikruiken, mosselkroketten of kreeft. Bij de duurzame viskwekerij uit Kamperland treft u de Seafarm Shop, een educatieve streekwinkel.

Vakantietijd betekent genieten van lekker eten en drinken in een relaxte sfeer. In de vele restaurants op Noord-Beveland staan ze klaar om u optimaal te bedienen en uw smaakpapillen te verwennen. Een bijzondere locatie is de Jagklub op de Uithaven, geheel in Zuid-Afrikaanse sfeer. De beste prijs-kwaliteitverhouding van het hele eiland is te vinden bij Bistro Zeelandia en voor de lekkerste friet gaat u naar snackbar Sam’s Diner. Bij het nieuwe winkelcentrum in Kamperland is een Kwalitaria Délifrance te vinden waar u terecht kan voor een ontbijt, lunch en eenvoudig diner en niet te vergeten ambachtelijk schepijs. Kortgene telt veruit de meeste restaurants. Hier is ook Willem IV gevestigd die vanwege hun uitmuntende kwaliteit vermeld staan in de Michelin Gids. De chefkok stond voorheen als chefkok in de keuken van Las Palmas van Herman den Blijker. ‘De Graaf van Buren’ heeft een link naar de koninklijke familie en naast een smakelijk restaurant is het ook een gezellig café met regelmatig live muziek. Eeterij Iets Anders biedt bijzondere en werkelijk heerlijke gerechten die ook zijn af te halen. Hun specialiteit is verrukkelijk bereide (Oosterschelde) kreeft. Bij De Waardin voelt u zich echt welkom, draaien ze goede muziek en vindt u ongetwijfeld iets lekkers op menukaart. Net buiten het dorp Geersdijk ligt Landgoed Rijckholt. Hier is tegenwoordig het culinaire verwenrestaurant de Korenbeurs gevestigd. Heeft u hier overheerlijk en uitgebreid getafeld dan kunt u uw avond ontspannen afsluiten en blijven overnachten. in Barbara’s Bed & Breakfast. Voor huisgemaakte taarten stopt u bij de koffie- en theeschenkerij van Hoeve Hofwijk, net buiten Kamperland. Hier bent u ook welkom voor lunch en ontbijt.

Bijzondere lokale zoetigheden zijn de Noordbevelandertjes, een chocolaatje in de vorm van Noord-Beveland, van Chocoladewinkel nr. 15 en de vele varianten huisgemaakte jam van Verscentrum Sandee. Deze en andere Noord-Bevelandse producten zijn ook smaakvolle souveniers, waarmee u later thuis nog eens met plezier terug kunt denken aan uw vakantie.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Wij danken u hartelijk voor uw bericht. U hoort zo spoedig mogelijk van ons
  Druk artikel af Verstuur artikel

Wij danken u hartelijk voor uw bericht. U hoort zo spoedig mogelijk van ons
  Druk artikel af Verstuur artikel

Wij danken u hartelijk voor uw bericht. U hoort zo spoedig mogelijk van ons
  Druk artikel af Verstuur artikel

Wij danken u hartelijk voor uw bericht. U hoort zo spoedig mogelijk van ons
  Druk artikel af Verstuur artikel

Hartelijk dank voor uw vraag. U ontvangt zo spoedig mogelijk een antwoord van ons.
  Druk artikel af Verstuur artikel

De gemeente Noord-Beveland heeft zich aangesloten bij de Week van de Amateurkunst (WAK). Deze wordt gehouden van 21 tot en met 31 mei. Inwoners van onze gemeente, die op welke manier dan ook kunstzinnig of creatief bezig zijn, kunnen deelnemen. Opgeven kan tot 17 april via de WAK website www.wakzeeland.nl
  Druk artikel af Verstuur artikel

Geen foldermateriaal
Wij beschikken niet over foldermateriaal of (online)boekingsmogelijkheden. Daarvoor kunt u terecht bij de afzonderlijke bedrijven die zich op deze webportal presenteren of bij VVV Zeeland.

Specifieke vragen over Noord-Beveland
Via deze website kunt u wel specifieke vragen stellen over Noord-Beveland. De webportal wordt beheerd door de Stichting Webportal Noord-Beveland en ondersteunende taken worden door vrijwilligers uitgevoerd. Het kan dus enkele dagen duren voordat u antwoord krijgt, wij vragen hiervoor uw begrip. Vragen kunnen betrekking hebben op bijvoorbeeld evenementen, natuurgebieden, voorzieningen etc. Voor uw vraag dient u gebruik te maken van het speciaal hiervoor beschikbare formulier. Klik op onderstaande link om naar het formulier te gaan:

Toeristische vraag stellen.
  Druk artikel af Verstuur artikel